Prevádzku ľadovej plochy bude zabezpečovať Mestská správa služieb

30.06.2010 Prešov

Prešov 30. júna (TASR) – Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove sa dnes zaoberali prevádzkou zimného štadióna.
Ten od začiatku roka 2007 prevádzkovala na základe nájomnej zmluvy s mestom spoločnosť AYFOS, s.r.o. , ktorej konateľom je René Pucher. Nájomca však od zmluvy odstúpil a zimný štadión 24. mája tohto roka prevzala Mestská správa služieb, s.r.o. , Prešov (MSS), ktorá je 100-percentnou firmou mesta.
Primátor Pavel Hagyari uviedol, že dôvodom vypovedania zmluvy zo strany nájomcu, boli nedostatočné príspevky radnice na mládežnícky hokej, ktoré zastupiteľstvo krátilo aj v súvislosti s krízou.
\"Z tohto dôvodu vznikali nájomcovi dlhy voči elektrárňam, čo avizoval už minulý rok, že zrejme pokiaľ sa to nevyrieši, vráti zimný štadión mestu, to sa aj stalo, \" povedal Hagyari. Dodal, že 80 percent z celkového počtu ľadohodín využívajú žiacke a mládežnícke družstvá. Strata sa podľa neho nevytvárala pri poskytovaní ľadovej plochy pre verejnosť ani pri seniorskom družstve.
Z tohto dôvodu dnes vedenie radnice predložilo zastupiteľstvu návrh na riešenie prevádzky štadióna a výrobu ľadu. V pôvodne predloženom uznesení boli tri alternatívy, ktoré hovorili o stanovení ceny za hodinu využívania ľadovej plochy pre deti a mládež. Rovnako obsahoval predpokladané výnosy za mládežnícky šport a stratu pre prevádzkovateľa.
Návrhová komisia však uznesenie zmenila a zastupiteľstvo ho prijalo. Uvádza sa v ňom, že MSS má vykonať všetky opatrenia tak, aby bola ľadová plocha pripravená najneskôr do 1. augusta tohto roka. Poslanci zároveň žiadajú vyčleniť na verejné korčuľovanie štyri hodiny týždenne. Poslanci žiadajú hlavného kontrolóra mesta, aby preveril plnenie zmluvy s predchádzajúcim nájomcom a využitie prostriedkov poskytnutých mestom Prešov neziskovej organizácii PHK.
Podľa riaditeľky MSS Ivany Pronerovej náklady na prevádzku v tomto roku odhadujú na takmer 184.000 eur, pričom jedna hodina aktívnej prevádzky ľadu predstavuje 104 eur bez DPH. Konštatovala, že na zabezpečenie plynulého chodu prevádzky zimného štadióna je potrebné zakúpiť stroj na úpravu ľadu. Ten by mal stáť približne 33.100 eur.
 

Vyberte región

mark